Over SESEN.

Onze reis met vrijwilligerswerk is een unieke en betekenisvolle ervaring. Naast het ontdekken van de prachtige bezienswaardigheden van Ethiopië, krijg je de kans om actief deel te nemen aan waardevolle projecten die een blijvende impact hebben op de lokale gemeenschappen.

Wat doet Sesen?

Reizen & helpen.

Stichting Sesen Ethiopië is een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kwetsbare kinderen en gemeenschappen in Ethiopië. Door kennis te delen en moeders vaardigheden te leren tracht de stichting een duurzame en positieve impact te creëren.

De stichting is opgericht met het doel om op alle manieren nodig mensen te ondersteunen en armoede te bestrijden in Ethiopie”. Mensen die graag een steentje willen bijdragen aan een goed doel en tegelijk een reis naar Ethiopie” willen meemaken, zullen een reis aagenboden krijgen die wordt georganiseerd en begeleid. Hierbij kijken we samen naar wat we kunnen doen om te helpen.

Ga mee naar Ethiopie, en help mee! Kijk en bepaal zelf wat u kunt doen, deel uw kennis. Ideeen zijn altijd welkom! Welkom bij onze betekenisvolle reis, waar ontdekking en compassie hand in hand gaan met Stichting Sesen.

Wat is onze missie?

Onze missie.

De missie van Stichting Sesen Ethiopië is om de moeders en jeugd van Ethiopië hoop te geven en hen te empoweren om een betere toekomst op te bouwen. Wij leren moeders op hun eigen benen te staan. Tegelijkertijd proberen we mensen een kans te bieden om Ethiopië te zien in al haar pracht. Door tijdens deze reis van bezichtigen en ontdekken een element toe te voegen zoals een positieve impact achterlaten bij mensen die het nodig hebben, zorgen we voor een prachtige ervaring vol liefde.

De oprichtster

Over Azeb Samuel.

Hallo, mijn naam is Azeb Samuel.

Ik ben geboren in Ethiopië en woon momenteel in Nederland. Als boekhoudster werk ik graag met cijfers, maar nu wil ik graag mijn tijd en energie sturen in de richting van mensen die hulp nodig hebben. Ik voel me erg betrokken bij moeders in Ethiopië, die vaak te maken hebben met uitdagingen en beperkte kansen.

Mijn doel is om deze moeders te ondersteunen en hen in staat te stellen op eigen benen te staan, zodat ze hun leven en dat van hun gezin kunnen verbeteren.

Ik hoop een gemeenschap te creëren van gelijkgestemde individuen die zich willen inzetten voor het welzijn van moeders in Ethiopië.

Wat is het verhaal achter Sesen?

Sesen betekent: vermenigvuldiging

Het verhaal van Jezus dat de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van vijf broden en twee vissen vertelt, draagt een diepgaande les in zich. Het herinnert ons eraan dat zelfs de schijnbaar kleine bijdragen een grootschalige impact kunnen hebben. Vergelijkbaar met dit verhaal, zien we in onze inzet voor hulpbehoevenden in Ethiopië een vergelijkbare waarheid.

In Ethiopië, een land dat zijn eigen uitdagingen kent, kunnen we een vergelijking trekken. Elke daad van hulp en solidariteit, hoe klein ook, heeft het potentieel om een kettingreactie van positieve verandering teweeg te brengen. Het helpen van mensen in nood, net zoals Jezus dat deed, vereist geen grootschalige gebaren, maar eerder het delen van wat we hebben met anderen die het nodig hebben.

Brood bieden

Neem contact op!

We horen u graag!